Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 16-05-2018, 11:44   #1115
its_just_a_ride
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Burada inşaatlarda kullanılıyor 'cüruf' diye, resimlerine baktım 'pomza' ile muhtemelen aynı. Yarım çuvaldan fazla aldım (kaldırırken zorlandığıma göre 30-35 kg. vardı herhalde). Ne kadar dedim 'bozuk varsa iki lira at' dedi, attım.

Köklerin böyle güzel gelişip dağılması yayılması iyi de, fazla dolaştırınca kök ihtiyarlamaya başlıyor, yani toprakta geçirmesi gereken dönemi bardakta geçirmeye başlayınca çiçeklenmeye, meyve vermeye başlıyor. O zaman kötü; 15 yaşında dikilmesi gereken fideyi 30 yaşında dikersen çalışacağı yerde 'emeklilik hesapları' yapmaya başlıyor ve haliyle verim düşüyor.

Mesela dün akşam üzeri bir arkadaştan sırık salatalık alıp yaylaya diktik, kimi fideler öyle gecikmiş ki, köklerinden toprak gözükmüyor ve üzerinde 10 un üzerinde meyve oluşturmuş.
O inşaattan bana da lazım . Nitekim pomza topraksız tarımda da kullanıldığı için piyasası bir hayli aktif. Çuvalı bir hayli pahalı o nedenle.

Kök konusunda haklısınız. Bu sene o sorunu balkabaklarında yaşıyorum. Neredeyse çiçeğe duracaklar ki bu da çöp olmaları demek. Bakalım.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön