Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride
Lav (pomza) taşı mı o? Çok iyi fikir gerçekten. Saksılarda kullandığımız yöntem. Fide toprağı bazen çok ağırlaşıp kök boğazı çürüğü yapıyor. Kesinlikle yeni partilerde deneyeyim.
Yalnız domatesler ne turlamış öyle bardağın dibini  . Benimkiler de ekin beni diye bağırıyor.
|
Burada inşaatlarda kullanılıyor 'cüruf' diye, resimlerine baktım 'pomza' ile muhtemelen aynı. Yarım çuvaldan fazla aldım (kaldırırken zorlandığıma göre 30-35 kg. vardı herhalde). Ne kadar dedim 'bozuk varsa iki lira at' dedi, attım.
Köklerin böyle güzel gelişip dağılması yayılması iyi de, fazla dolaştırınca kök ihtiyarlamaya başlıyor, yani toprakta geçirmesi gereken dönemi bardakta geçirmeye başlayınca çiçeklenmeye, meyve vermeye başlıyor. O zaman kötü; 15 yaşında dikilmesi gereken fideyi 30 yaşında dikersen çalışacağı yerde 'emeklilik hesapları' yapmaya başlıyor ve haliyle verim düşüyor.
Mesela dün akşam üzeri bir arkadaştan sırık salatalık alıp yaylaya diktik, kimi fideler öyle gecikmiş ki, köklerinden toprak gözükmüyor ve üzerinde 10 un üzerinde meyve oluşturmuş.