View Single Post
Eski 12-05-2018, 19:19   #163
lolla
Ağaçsever

lolla's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Ozkur Mesajı Göster
Merhabalar,

14 Ocakta edindiğim tohumların bir kısmını altını deldiğim 0,33 ve 0,50cl pet şişelere birer tane ektim ve toprak sürekli yaş kalacak şekilde evin içerisinde tuttum, kalan tohumu da dış alanda, geniş saksıya gelişi güzel serperek ektim. Evin içindeki tohumlar üç hafta içinde çimlendi fakat terasa çıkarıp güneşi görünce iki gün içerisinde öldüler. açık alanda geniş saksıdaki çınarlar daha yavaş gelişim gösterdi ve dirençli oldu. Boşalan şişelere şaşırtma yaparak çıkanları aktardım.

Gözlemlediğime göre, çimlenme oranı çok kolay ve yüksek(%90-95), tohumları ektikten sonra ilk üç hafta toprağın ıslak kalması gerekiyor fakat çimlenmeden sonra su fazla olursa yapraklar kahverengiye dönüyor. Suyu azaltınca iki gün içinde tekrar yeşil renge dönüyor. Ben ekerken kırmızı toprağa, organik kahve çekirdeği tortusu karıştırdım. Çimlendikten sonra seyreltilmiş kuş gübresi verdim. Tohum yapraklandıktan sonra zayiat fazla oluyor. Fotoğrafta göründüğü gibi ekildikten bu tarafa hepsi bir arada olmasına rağmen gelişim farklılıkları mevcut. Şuan için kuzeyi kapalı diğer cepheler açık, öğlen güneşini direk alacak şekilde, kamkat ve limonun yanında yarı gölgedeler. Küçükken güneşi çok sevmediklerini okudum o nedenle bundan sonra bir kısmını gölgede bir kısmını yarı güneşte tutarak deneme yanılma ile hiç olmazsa yarısını yetişmiş olarak görmeye çalışacağım. Tek çekincem; toprağa ekince daha önce kapalı alanda çıkıp da ilk defa güneşi görenler gibi solup gitmeleri

Eklenti 646380
".. ilk üç hafta toprağın ıslak kalması gerekiyor fakat çimlenmeden sonra su fazla olursa yapraklar kahverengiye dönüyor. Suyu azaltınca iki gün içinde tekrar yeşil renge dönüyor. .."

başlık tekrar canlandı galiba .) arkadaşımızın bahsettiği durumu bu günlerde birebir deneyimliyorum bende.
Allahtan yakaladım bu mesajı, Allah razı olsun .)

herkese sevgiler

Düzenleyen lolla : 12-05-2018 saat 19:38 Neden: fotoğraf ekleme
lolla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön