View Single Post
Eski 12-05-2018, 13:43   #125
BayEğrelti
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-11-2017
Merhaba forum sakinleri. Bu sene yetiştiririm niyetiyle, geçen seneden karşıma çıkan güzel domateslerden birkaç tohum alıp saklamıştım. Ve üstünkörü domateslerin tiplerine bakarak isimlendirmiştim tohumları. Cherry, uzun salkım ve büyük yazmıştım etiketlerine de. Bu senenin mart ayında tohumlarını ektim, nisan ortalarında kuvvetli rüzgarların bitişiyle de fidelerimi şaşırtıp geniş saksılara aldım. Fakat bir detayı atlamışım. Domateslerimin oturak mı yoksa sırık tipi mi olduğunu hiç düşünmeden ayırmışım tohumlarını. Fakat tohumların toprağa karışmasından itibaren geçen iki ayda domateslerim kendi başlarına ayakta duramamaya, yan yatmaya başladılar ve şu an her birinin boyu 1metreyi geçkin. Ben de balkon demirlerine yakın olmalarını fırsat bilip gövdeyi kesmeyecek bir iple gevşek biçimde her fideyi demirlere bağladım ve devrilmelerini önledim. Size sorum ise şu, oturak domatesler bu kadar büyür mü veya dik duramayacak hale gelir mi ? Bir sürü koltuk verdiler ve oturak tipi domateste koltuk almak gerekmediğinden bahsetmiştiniz, bilip bilmeden koltuk almak istemedim. Sizce almalı mıyım? Teşekkür ederim.

Düzenleyen BayEğrelti : 12-05-2018 saat 13:54 Neden: Fotoğraf eklemek istedim
BayEğrelti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön