2 ay önce sizin de tavsiyelerinizle önce Ulus'taki Şehir Çarşısı'na oradan da Ulus Hali'ne gittim hem viyol hem de tohum ve fide almak için. Şehir Çarşısı'nda çapa, tırmık gibi basit el aletleri haricinde tohum veya fide gibi bahçecilikle ilgili ürünler bulamadım maalesef. Oradaki esnaflara sorduğumda da istisnasız hepsi Ulus Hali'ne yönlendirdi. Gittiğimde gördüm ki
Ulus Hali bu konuda çoğu ihtiyacımızı karşılayabilir. Tohumlar, fideler, viyoller, saksılar (çok büyük boyutlarda da var), gölgeleme fileleri, bitki hormonları ve ilaçları... Kısacası çok özel olmadıkça ihtiyacımız olabilecek her şey... Neyse ki arkadaşımla gittim de beni durdurabildi, yoksa eve dönebilmek için nakliye tutmam gerekebilirdi
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler...
Belirtmemde fayda var:
Buradaki tohumlar veya fideler hibrit. (Hibrit ve GDO karıştırılmasın lütfen) Konu başlığında "yerli tohum" dense de ülkemizde
yerel tohumların satışı yasak maalesef. Ve bildiğim kadarıyla bu konuda olumlu bir gelişme olmadı. Hatta bununla mücadele eden, yerel tohumları gönüllüleri aracılığıyla yaşatmaya çalışan birçok dernek var. Eğer yerel tohum kullanma konusunda hassassanız özellikle ilkbahar aylarında birçok şehirde düzenlenen
tohum takas şenliklerini takip etmenizi tavsiye ederim.