View Single Post
Eski 11-05-2018, 12:31   #7
Tolga Özmeral
Ağaç Dostu

Tolga Özmeral's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
sn. Tolga özmeral, domatesleri ipe alırken yanlış görmediysem gövdesine düğümlemişsiniz. Fide klipsi kullanarak daha rahat alabilirsiniz ipe. Hem gövde de sınırlandırılmamış olur. Naçizane.

Keyifli bir yetiştirme sezonu diliyorum.
Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Fideler henüz iplere sabitlenmedi. Fotoğraf pek net olmadığı için gördüğünüz düğümler aslında yatay ipe bağlı dikey ipler;

Name:  20180510_162518.jpg
Views: 552
Size:  49.8 KB

Ben normalde ipe bağlarken pamuk ip kullanıyorum ve gövde sıkışmasın diye de düğümü epey geniş atıyorum.
Yanlış bilmiyorsam fide klipsleri sert plastikten oluyor. Hırçın havalarda gövdeye hasar verebileceğine dair çekincelerim vardı ancak hem siz öneriyorsunuz, hem de alttaki mesajda Sayın TCM sorun yaşamadığını belirtmiş. Sinop'ta bulabilirsem ben de kullanayım o zaman

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık bol bol meyve versinler
Teşekkür ederim Sayın blick.
Ben de hepimize bereketli bir sezon diliyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcm Mesajı Göster
@ tolga özmeral, domates için @ its_just_a_ride ın bahsettiği klipsler bunlar geçen sene ilk kez bu yöntemi uyguladım, hiç bir sorun olmadı. Domatesi koltuklarını budayarak tek dal üzerinde büyütebilirseniz sizin sistem fena değil, ancak bazen almaya kıyamayacağınız veya unutularak bağımsızlığını ilan etmiş koltuklar olabiliyor. Benim sistemde bu dalları toprağa paralel seyreden iplere sardırabiliyorsunuz. Ipleri bağlayacağınız demir-kargı vs. Biraz sık dikerseniz rüzgar yağmur çamur hiç etkilenmiyor.
Zaten sizin paylaşımlarınızı sessiz ve derinden imrenerek takip ediyorum Sayın TCM.
Kurduğunuz harika düzeneği ilk Sayın Birnefestoprak'ın bir paylaşımında görmüştüm sanırım. Ancak bu yöntem için bizim sebze bahçemiz çok (20 m²) küçük kalmaz mı sizce?

Tolga Özmeral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön