Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe
Cerrah olmadığınızı sanıyordum, yoksa yanılıyor muyum?
Ceviz gitmiş, elma yolcu, başka sırada kimler var kim bilir...
Erken öten horozu unutmuşum.
|
Kötü bi şey mi dediniz siz, neredeydi benim bistürim..
@ Dutlubahçe doğru hatırladınız bu arada cerrah değilim.
Ceviz epey büyükçeydi, aşı değil, meyveleri küçük ve sert kabuklu. Gövdesi çok büyük olduğu için birisini tutup cevizlerini tıplatamıyorum, eleman düşse başına iş gelse evi satsak sorunu gideremeyebiliriz, o yüzden iş güvenliği olmayan şeylerden mümkün olduğunca uzak durmak lazım. Kaç yıldır altına dökülenleri topladık. Chandler olursa meyvesi daha iyi, toplaması daha kolay ve çevreye zararı daha az olur diye düşündük. Bu tip ağaçları genelde sınırlara dikerler, bizimki de öyle olmuş, ağacın neredeyse yarısı yan bahçede ve biliyorsunuz cevizin altında başka bir şey yaşamıyor. Komşum şimdiye kadar ortalıkta görünmedi ama dese 'senin bu cevizi ne kadar çekeceğiz daha' diyecek lafım yoktu. Büyük cevizin gitmesi her açıdan gerekli gibiydi, yoksa severek kesmedik.
Yıldız elmayı kesmeyiz tabi de ilginç geldi bu yıl hiç meyvenin olmaması. Bahçenin girişindeki elmamızda da bir yıl tonla elma olup ertesi yıl olmuyor, hadi o yoruluyor tamam da buna ne oluyor
Bu arada yukarıda resmini verdiğim armut gerçekten uyuz olmuş, tedavisi de sulandırılabilen kükürt ile ilaçlamakmış.