Dışarıda kekiğin kendi başına tohumdan üremesi zor olsa da, etrafta tohum çok olunca tek tük başını kurtaran oluyor. Geçen sene phylox un yanında boy gösteren kekik bu sene tam gaz gidiyor. Phyloxlar ise yerde yayılmaya devam ediyor. Bu yıl bahçede yaklaşık 120 m.kare yere çim döşeme planımız var. Dolayısıyla phyloxların önünü kesip başka yere aktarmak, kekikleri ise kökleyerek bahçenin yan taraflarına aktarmak gerekecek. Kekiklerde geçen sene de belirtmiştim kökleyerek aktarımda hiç bir kayıp olmuyor. Kürekle hafiften daldırıp kaldırıyor, yeni yere aktarıyor ve toprağını kurutmamaya çalışıyorsunuz bir kaç haftada tamam. Phylox da aktarımlarda çok sıkıntı çıkarmıyor diye bir kaç deneyimimiz olmuştu.
Yan taraftaki kekik bu yılın mahsülü daha
Sene sonuna doğru yine yöremizdeki etkinlikten gelen 250 gr. kadar Kavılca (Kavulca) buğday ını ekmiştim. Epey çıkmışlar..
Yakından.. Bunları nasıl biçip, eleyip, öğütecez ?
Buraya da bir hafta sonra siyez buğdayı ekmiştim ama görüyorsunuz, hatta göremiyorsunuz çünkü yok

Tohumu bir kilo almıştım ve bolca olduğu için her tarafa serptim, ancak bir iki tane ancak çıkmış, sanırım aldatıldım.