Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MaynaVira
Görüşleriniz için teşekkür ederim Sn. Batı Rüzgarı.
Soğanları aldığımda “dikime hazır” olarak satılıyorlardı. Yani buzdolabında bekleten, oradaki satıcılar... Tamamen ticari kaygılarla yapılan bir iş elbette. Bahçede dikebilecek yerim var ancak bitki düşmanı ya da en azından benim diktiklerime karşı alerjisi olan birileri mevcut. Bir sonraki denememi yine saksıda yapmayı düşünüyorum. Elimde solucan gübresi var, inorganik gübrelerle sulama suyu yardımıyla da besin takviyesi yapılabileceği kanaatindeyim. En azından denemiş olurum, kaybedilecek pek bir şey yok gibi zira.  Ek olarak, pimpirikli birisi olduğumu söylemeliyim. Acaba yurt dışından getirdiğim hastalığı buralara bulaştırır mıyım gibisinden subjektif düşüncelerim, daha doğrusu soru işaretlerim var.
|
bulunduğunuz koşullar için üzüldüm.yapacak bişey yok.hiç bulaşmayın ve üstüne gitmeyin. çünkü böyle tip insanlarla lafla sözle veya başka birşeyle başedemezsiniz.
saksıda lale için o zaman şunları önerebilirim. büyük bir saksıyı balkona koyun. ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur. sonra sonbaharda yeni aldığınız lale soğanlarını dikin. bahara yüksek bir ihtimal açarlar. ama sonraki seneler daha iyi mi olur çiçek açmaz hale mi gelir veya yok mu olurlar o biraz sizin deneyimleriniz ve uygulamalarınız ile alakalı.
veya her sene lale soğanı alıp dikecekseniz. biraz masraflı ve israf olacaktır ama lale yetiştirmenin ne yazık ki en kesin yolu bu.bu şekilde sığ saksılara da dikebilirsiniz sıkıntı olmaz.belediyeler bile laleleri her sene yeniden ekiyor bildiğim kadarıyla...ama bence kesinlikle ısraf. gerçi işin ticari boyutu zaten ısrafı destekliyor ya iki ucu boyalı değnek.. yapcak bişey yok.
yurt dışından aldığınız soğanlar eğer kayıtlı bir resmi üretici ise hastalık taşıma ihtimalleri yok.hele hollanda gibi çiçeğin merkezi bir yerde sertifikasız üretici olduğunu hiç sanmam.burada da hollandadan gelen bir çok çeşit lale soğanları var.