View Single Post
Eski 07-05-2018, 22:50   #3427
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Hava 2-3 gündür kapalı serin ve zaman zaman yağışlı, bahçede çapa işleri var asmanın yaprakları toplanacak, bu gün toplarım yarın toplarım derken bir türlü fırsat bulamadım, yapraklar da gün günden iyice çoğaldı.

İlk yaprakları olduğu için hem iri hem de yumuşacık incecik toplamamak olmazdı. Hazır hava da yağışlıyken gün bu gündür dedim nihayet oldukça biriken yaprakları toplayabildim.

İşi çok fazla ama yemesi de bir okadar zevkli, her neyse, yaprakları yıka, suda haşla, içini hazırla derken saat 15'te bsşına bir oturdum, gece saat 10' kadar onca yaprağı sarabildim, arada kalkıp başka işlere de yetişmeye çalıştım.

Yaprakları sarmaya başlamadan önce ocakta kıymalı ısırganotlu tava böreği yaptım yanına da çayımı demleyip hem böreğimi yedim hem çayımı yudumladım.
Name:  DSCF1343.jpg
Views: 809
Size:  48.5 KB

Name:  DSCF1344.jpg
Views: 805
Size:  54.0 KB

Name:  DSCF1355.jpg
Views: 787
Size:  41.6 KB

tam bir büyük tencere sarma sarıldı, geçen sene yine bu şekilde sarıp pişirmeden dipfrize kaldırmıştım ama donduğu için pirinçlerde kırılmalar oldu.
Bu sene pişirilerek saklama kaplarına alıp pişmiş haliyle dipfrize kaldırdım, bakalım ne değişecek, misafir gelince ikram edilecek, ayrıca önümüz bayram çok işime yarayacak
Name:  DSCF1357.jpg
Views: 862
Size:  52.4 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön