View Single Post
Eski 05-05-2018, 00:36   #764
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Benim çocukluğumda da vardır bu tür anılar. Biz daha çok nohut ekerdik, yeşilini çok severdik ya. Çimlendiklerini hatırlıyorum ama büyüyüp büyümediklerine dair bir anı zihnimde yok. Herhalde çocukluk hevesi biraz büyütüp sonra arkasını bırakıyorduk.

Bir köyüm var Allah'a şükür, bir gün döneceğim tarla, bahçe ekeceğim ümidiyle yaşadığım. Nasip.

Senin yetimler geldi az önce. Böylece çiçek evlat edinen ilk ağaçlar.net üyesi de oldum.
sağ salim ulaştığına sevindim. Bazı türler gerçekten bende de çok az. o yüzden damızlık niyetine 1er tane koydum. artık büyütüp çoğaltmak size düşer
candida soğanları çok çabuk çoğalan bilindik beyaz zıpçıktı. saksıyı küçülttüğüm için fazla olanları size gönderdim fazlasını eşe dosta dağıtabilirsiniz.çöpe gitmesinden iyidir. sizde varmıydı onuda bilmiyorum

drummondi rosea citrina lindleyana çok nadir bulunan türler ülkemizde.drummondii ve lindleyana tohumdan yetişme soğanlar.

rosea küçük soğanlı biraz gevşek topraklarda hızlıca çoğalıyor. ama benim gibi toprak hatası yapıp sert kötü toprağa dikerseniz çoğaltmak bir yana soğanları çürütebilirsiniz bile. tabi geçen senenin temmuzda anca gelen yazının etkisi de büyük..

Citrina soğanlarını ne siz sorun ne ben söyleyeyim.çok zor yavrulayan bir tür.
tohumdan yetiştirdiklerim kumlu toprağa sanki pek uyum sağlayamadılar. ve tohumların hepsi çimlenmedi bile .2 senede tek yavru verdi onu da size gönderdim. pek çoğaltamıyorum belki siz çoğaltabilirsiniz...

bu gönderdiklerimin hepsi saf türler. çiçek açma zamanlarını tutturabilirseniz hibrit tohumlar elde şansınız var. her tür her türle melezlenmiyor gerçi. ama şans olmaz diye bişey yok. bu arada resim ekledim ilham olsun
Name:  fff.jpg
Views: 867
Size:  81.1 KB

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön