Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan
mehmet ozkur
sorunuzu deneyimleyen olmadığından muhtemelen cevap bulunamıyor. benim şahsi fikrim çok mümkün değil. çünkü toprak tavlıda olsa çapa motoru tırmık görevini yerine getirirken toprağıda arkasında toplar siz itseniz de gitmez. çapa motorunun çapa kısmı daima döndüğünden çapa yapmayı mümkün kılıyor taş toplamaya gelince sabit ilerlediğinden size istenileni vermez diye düşünüyorum.
ayrıca çapa motoruyla toplamak yerine elle toplasanız daha kolay biter gibi geliyor. tabi çok taşlıysa ve arazi büyükse bir traktör sokmak sizin için daha elverişli olacaktır.
|
ilginiz için teşekkürler. 3 dönümün taşı elle toplamayla bitmiyor. Geçen bahar traktörle patlattık ve bütün yaz yüzlerce kova taş attım ama sadece yüzeydeki taşları bitirebildim. Bu sene bahçeye kepçe girdi, çıkarken geçtiği yeri hafif tırnakladı, attığımdan fazla taş tekrar çıktı. Makine ile çapa yapabilecek hale gelmesi için ya 5-10 işçi tutup, tüm bahçeyi dize kadar kazmalatıp, taşları ayıklatacağım ya da başka bir yöntem bulacağım. Her halükarda uğraştırıcı olacak.