View Single Post
Eski 04-05-2018, 16:32   #235
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Geçen gün bir nevi aydınlanma yaşadım

Kendi kendime dedim ki, ne kadar şaşkınım, bu küçük çardağı yaparken iklim zonu 8 olan birkaç bitkiyi düşünerek yapmamış mıydım? Öyleydi ama… bahçenin darman dumanlığı yüzünden 3 Clematis, ortanca ve müge çiçeği dikmiştim buraya.
Aklımı başıma topladım

Eklenti 672704

Bunları buradan taşıyacağım. Buraya yasemin dikeceğim ve minik Arbutus unedo’mu da yanına alacağım. Kışa girerken de bu minik çardağı seraya çevireceğim. Zaten hazır, naylonları örtüvermek gerekiyor. Olursa ne âlâ, olmazsa… olmaz Bahçeyle gerilmek için değil, muhabbetten uğraşıyoruz nasılsa.

Clematisleri hemen yan tarafa, limonluk saçağının altındaki kuytuluğa taşımaya karar verdim. Ne de olsa, hanımeli yanındaki Clematisleri taşırken biraz deneyimim oldu sayılır. Tabii tepelerinden kesip boylarını kısaltmak lazım ama… o kadarcık olsun. Ölmesinler de
Her şey yerine oturuyor. Gün geçtikçe güzelleşiyorlar. Ne taşırsanız taşıyın sonbahar aylarında taşıma işlemini yapın isterseniz. Fidan dikimi için de en uygun zaman sonbahar. İlkbaharda dikilenler sonbahardakiler kadar hayata tutunamıyorlar. Pembe irisiniz de çok güzel açmış. Kokusu nasıl. Bendeki pembe olarak aldığım üçüncü yılında da çiçek açmadı. İyi çiçek dördüncü yılında açarmış. Heuchera'larınız ve clematisleriniz büyüsünler. Benim heucheraları yaşatamadım nedense. Yaşattığım clematisleri ise kepçeci yerlerinden sökmüş.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön