Fideler sahnede yerlerini aldı.
Domates fideleri dikildi, bu sene ayrı bir sistem yaptım kendime. Bir sıra domates dikip iki sıra oturak fasulye ektim. Böylece domatesler arası 2.40 m olmuş oldu ve domatesler sırığa çıkınca rahat hava almalarını amaçlıyorum. Birde oturak fasulyelerin tam ortalarına seyret de olsa kısa boylu mısır diktim ^^
Domates diktiğim sıraların başına, ortasına ve sonuna 2 metrelik kalın sırıklar çaktım. Her domatesin başına geçen sene ki biliyorsunuz anlamıştım mısır hasadı kısmında mısırların gövdelerini temizleyip kurutmuştum bu gövdeleri diktim ve mısır kamışları rüzgardan ya da ağırlıktan devrilmesin diye baş ve son kalın sırıklar arasına ikişer sıra ince inşaat telleri çektim. Bu inşaat teline de mısır sırıklarını bağladım. Şimdi diyebilirsiniz kaç kiloluk domatesleri nasıl tartacak o uyduruk mısır kamışları. Hiçte uyduruk olmadı kuruyan kamışlar kemik gibi semsert oldu ve hafifler. Kesinlikle denemenizi isterim ^^
Sistemi böyle yapmamın nedeni ise domatesler rahat hava alması ve büyünce oturak fasulyelerin sıcaktan yanmasını engellemeyi amaçlıyorum. Bu arada domateslerin sıra arası 4 sıra da sıra üstü 40 cm aralıkla dikildiler. Ancak bir sıra denemek için 60 cm arayla diktim bakalım hangisi daha güzel olacak seneye ona göre dikim yapacağım ^^
Domateslerin arasına ektiğim fasulyelerde çıkmaya başladı tam bu şekilde 22 sıra var ve 2.5 kilo kadar oturak fasulye ekildi.
Salatalıklar dikildi ve telleri de bugün çekildi ^^