View Single Post
Eski 01-05-2018, 18:21   #110
CornusMas
Ağaç Dostu

CornusMas's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2016
Daha önce tohum resimlerini paylaştığım ağaçların çiçek renklerini kontrol ettim. Maalesef Aesculus hippocastanum ile Aesculus x carnea türlerini tohumlarından ayırmak pek mümkün değil. Aşağıdaki resimde görülen her iki tip tohum da beyaz çiçek açan A.hippocastanum tohumu.

İstanbul - Topkapı - Panorama 1453 müzesi çevresindeki tüm beyaz (A.hippocastanum) ve kırmızı (A.carnea) ağaçlarını yüksek çözünürlüklü bir haritada işaretledim. İsteyenlerle paylaşabilirim. Bundan sonra renkleri bilerek tohum toplayacağım

Ayrıca Aesculus x carnea ile ilgili pfaf.org sitesinde şöyle bir bilgiye ulaştım. Benim gibi tohumdan kırmızı çiçekli at kestanesi üretmek isteyenler için önemli bir bilgi:

"Although a hybrid species, it breeds true from seed due to a doubling of the chromosomes [11,17,200]"

11: Bean.W. - Trees and Shrubs Hardy in Great Britain Vol 1-4 and Supplement. Murray 1981
17: Clapham, Tootin and Warburg. - Flora of the British Isles. Cambridge University Press 1962
200: Huxley. A. - The New RHS Dictionary of Gardening. 1992 MacMillan Press 1992 ISBN:0-333-47494-5

CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön