Doku_Kültürcü cevabınız için teşekkür ederim. Mesajımı yazalı yaklaşık 3.5 ay oldu diye tahmin ediyorum. Önceki sefer orkidemi tanımaya çalışıyordum ancak bu defa sanırım ciddi bir problemim var. Geçenlerde çiçeğim yere düştü ve saksı harcından fırlayan orkidemin köklerinde neredeyse yeşil kök kalmamış olduğunu gördüm.
O gün sabah suya koyup işe gittim ve akşamında kökleri etrafındaki yosundan kurtardım (iyi mi ettim bilmiyorum.. ama sanki çürümenin sebebi o yosunmuş gibi geldi ve içindeki kökleri göremediğim için huzursuz oldum). Ölü kökleri ayıkladım. Sağlam köklerim de sanırım yosunun içinde kaldığı için beyazdı. Oksijenli suyla sildim, tarçınladım, saksı harcımı kaynar suda bekletip kurumasını bekledim. Hafif nemliyken de orkidemi diktim.
Bu işlemi iki gün önce yaptım ve o günden sonra sert olan yapraklarım aniden yumuşamaya başladı hatta iki tanesi ortadan geriye büküldü, buruştu. Bitki strese mi girdi susuz mu kaldı bilemiyorum. Sulamaya korkuyorum. Şimdilik sadece akşamları serinliğe çıkartıyorum, gündüzleri de güneşte kalmamasına dikkat ediyorum. Umarım kurtulur çiçeğim.
|