View Single Post
Eski 26-04-2018, 22:48   #740
Selma_321
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim. Çiçeklerin iyileştirici gücü gerçekten çok yüksek. Moral motivasyon sevinç kaynağı onlar.

Hercai tohumu sonbaharda ekilir. Kendisi soğuk sever soğukta gelişir. Geç kalmışsın. Tohum elimde çok var, beğendiğin başka bitki olursa soğanlı soğansız onlarla birlikte göndereyim sana inşallah. Çok yıllık demesi her yıl dökülen tohumlardan zahmetsizce kendi kendine çimleniyor olması. Mesela ben özel olarak ekim yapmadım. Saksılarda rastgele çimlenenleri bir araya topladım o kadar. Geçen yıldan kalanları bir saksıya ekmiştim firesiz çimlendiler onları da apartman bahçesine aktardım.

Kırmızı örümceğe karşı hassas. Belirtilerini gördüğün anda müdahele etmezsen bir sabah koca saksıyı ölmüş bulabilirsin. Geçen sene ve bu sene bir saksıda bu sorunu yaşadım (senin beğendiğin hercailer artık yok). Bir de saksıda özellikle steril toprak istiyor veya bahçe dikimi. Mutlaka gölge ve hafif hava akımı olan yer istiyor. Rüzgârlı ortam bitkiyi bozuyor.

Hercai fotoğrafı eklemek isterdim ama çekmemişim. Sen sardunyacısın bunu da beğenirsin.

Bahçe sardunyasından çok cananları severdim bu cananlardan melek gözlüleri sevdim. Çiçek yoğunluğu çok fazla, çok da sevimli. Mini çiçekli hercailer gibi.

Eklenti 671899
Maşallah cananlarına...çokkkk güzeller..Pirinç suyuyla yapılan şeyi okudum, bende uygulayacağım... Ya orkidelerinize nasıl kıyacaksın, çok çok güzeller. Kusura bakma, kıyacaksın dediğime, belli ki halanı çok seviyorsun
Bu arada orkidelerini seradan falan mı alıyorsun ve fiyatını sorsam)

Düzenleyen Selma_321 : 26-04-2018 saat 23:02 Neden: Ek
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön