Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı
geçmiş olsun. iyileşebilmek güzel şey. insanlar nelerle uğraşıyor. binbir çeşit insana binbir çeşit hastalıklar var.seç beğen alma...
tabi psikolojik olarak da çiçekler yetiyor bize.mesela ben burdan görüp hercai menekşe tohumu aldım.tohumunu iki ayrı yere diktim. bi kalıcı olmasını düşündüğüm dışarıdaki saksıya bir diğerini de ayrı bir ev içerisindeki saksıya...
şimci bu tohumların çimlenmesi için özel bişey yapmaya gerek varmı? baya da zaman gerekiyormuş 15-24 gün diyordu sanırım...
son olarak eğer çimlenirse ve büyüyüp gelişirse kışın telef mi oluyor yoksa kalıcı dayanıklı gövdesi olup bişey olmuyormu...çok yıllık denmiş ama tam anlayamadım...
|
Çok teşekkür ederim.

Çiçeklerin iyileştirici gücü gerçekten çok yüksek.

Moral motivasyon sevinç kaynağı onlar.
Hercai tohumu sonbaharda ekilir. Kendisi soğuk sever soğukta gelişir. Geç kalmışsın. Tohum elimde çok var, beğendiğin başka bitki olursa soğanlı soğansız onlarla birlikte göndereyim sana inşallah. Çok yıllık demesi her yıl dökülen tohumlardan zahmetsizce kendi kendine çimleniyor olması. Mesela ben özel olarak ekim yapmadım. Saksılarda rastgele çimlenenleri bir araya topladım o kadar. Geçen yıldan kalanları bir saksıya ekmiştim firesiz çimlendiler onları da apartman bahçesine aktardım.
Kırmızı örümceğe karşı hassas. Belirtilerini gördüğün anda müdahele etmezsen bir sabah koca saksıyı ölmüş bulabilirsin. Geçen sene ve bu sene bir saksıda bu sorunu yaşadım (senin beğendiğin hercailer artık yok). Bir de saksıda özellikle steril toprak istiyor veya bahçe dikimi. Mutlaka gölge ve hafif hava akımı olan yer istiyor. Rüzgârlı ortam bitkiyi bozuyor.
Hercai fotoğrafı eklemek isterdim ama çekmemişim. Sen sardunyacısın bunu da beğenirsin.
Bahçe sardunyasından çok cananları severdim bu cananlardan melek gözlüleri sevdim. Çiçek yoğunluğu çok fazla, çok da sevimli. Mini çiçekli hercailer gibi.