bi türlü ayar tutturamadığım zıpçıktım zephyranthes rosea
yaprakları felç geçirmiş gibi duruyor.kumrunun biri yuva yapacak diye korkuyorum. gören de zaten üzerine kuş oturmuş zannediyor.
Zephyranthes Drummondii saksısının aşırı büyük olduğuna kanaat getirdim ve küçük ve taşınabilir bir saksıya aldım.küçük dediğime bakmayın 5-6 litre var sanırım.bu sene soğanlarn birini dışarıya bırakacağım. hakkında çok fazla bilgi yok ancak bu türün -17.5 derecelere kadar dayanabildiği yazılan kaynaklara rastladım.

bir diğer zıpçıktım olan zephyranthes candida yani herkesin bildiği beyaz zıpçıktı saksınını da diğerleri gibi aynı boyda ve ebatda ki saksıya geçirdim. Sanırım zıpçıktı için en ideal saksı boyunu buldum.toprağına biraz fazladan torf ekledim. çünkü bir başka yerde gördüğüm kadarıyla bu tür biraz yumuşak toprakları seviyor.

son olarak da örümcek zambağımın sade versiyonu festalis" uyanmaya başladı. diğerinin çiçekleri içeri ortamda erkenden çimlendirdiğimden ne yazık ki tomurcuklar kurumuştu. bunda bir sıkıntı olmayacak umarım...
en son olarak da tohuma düşmüş ipheion. sanırım türkçe ismi bahar yıldızı çiçeği imiş... zengardenin yalancısıyım

çiçekleri 1ay boyunca şenlik yaratıyor. ama sonrası kuru kalabalık