Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feast3874
forumu başından beri okumaya çalıştım. atışmalara sahne olan gereksiz cümle sarfiyatlarına şahit olduk. burası insanların birbirine ücretsiz bilgi sunduğu bir mekan olmaktan çıkmamalı diye düşünüyorum. Ben kimya veya ziraat mühendisi değilim. Onun için teorik olarak bilgi gerektiren konulara biraz yabancı kalıyorum. benim gibi olan arkadaşlara da yardımcı olması açısından; kullanacağımız kaolinin ne gibi özelliklere sahip olması gerektiği, kullandıktan sonra bitki üzerinde nasıl durması, bitkiye uyguladıktan sonra meyve ve sebze üzerinde insan sağlığına zararlı kalıntıların kalıp kalmayacağı konusu daha çok ön plana çıkmalı. Mesela ben şimdi nohuta uygulamayı düşünüyorum. su stresini ve güneşin etkisini azaltır düşüncesi ile. Yıllardır bu konuyu tecrübe etmiş üstatlardan hangi marka kaolin kilini kullanırsak fiyat-performans sağlanmış olur. Yeni çıkan bir ürün var. sanırım türk yapımı. KAOKİL. Ürün hakkında pek bir bilgi yok. ürünün 0,6 mikron da sabitlendiğini yazıyor ama onun dışında hiçbir bilgi ve belge görünmüyor. Bu ürün hakkında bilgisi olan kullanan var mı? Fiyatı 25 kg 70 tl.
http://www.kaokilsatis.com/kaokil-ta...-kaolini-25-kg
|
Bu başlığı başından sonuna kadar okuduysanız yorucu olmuş olmalı.
Kaolin, Özellikleri, Faydaları ve Kullanımı başlığında ihtiyaç duyacağınız rafine ve bilimsel araştırmalara dayalı bilgiyi bulabilirsiniz.
Tarımda kullanım için bilimsel çalışmalar sonucunda belirlenmiş speklere göre kaolinin;
1. Yıkanarak içindeki sertbest silisten (kum) kurtulmuş olması,
2. 1100 derecede fırınlanarak kalsine edilmiş olması
3. Ortalama tanecik boyutunun 1 mikronun altına indirilmiş olması lazım.
Bahsettiğiniz markayı son 6-7 senedir kullanıyoruz. Speklere uygundur. Türk malı değil, Türk markasıdır. Bildiğim kadarıyla Çinde özel olarak imal ettiriliyor.