View Single Post
Eski 25-04-2018, 11:20   #103
Asoo
/

Giriş Tarihi: 08-09-2013
.

Eski bir amatör arıcı olduğumdan hep aklımda arı sahibi olmak vardır. Böyle bir yerde ilk yapacağım işlerden biri arı sahibi olmaktı. Ben de yörede tanıdığım kimse olmadığından arıcılık fuarından nisan teslimi 4 koloni paket arı aldım. Geçen haftaya kadar heyecanla bekledim. Satıcı bu gün yarın derken, "Kamyon arı dolu, Göynük'te bir sen varsın şuraya gelirsen alırsın." demeye başladı. Ben de sinirlenip alışverişi iptal ettim.

Köyden komşum durumu öğrendi. Yakında ki köyden arıcılığı bırakan bir amcayla beni görüştürdü.

Gidip arıları da görmeden iki tane aldım. Aslında dört tane alacaktım ama fiyatta aracılar biraz yanlış bilgi aktardığından ve kovanlar harap vaziyette olduğundan iki tane aldım.

Gece gece arabada arılar dışarı çıkınca arıcı kıyafetlerini giyerek yol almamız, bizi gören bir adamın yüz ifadesi ve arıcılıktaki ilk günü olan oğlumla şişlenerek köye gelmemiz güzel hatıralar olarak zihnimizde kaldı.

İki gün geçmesine rağmen ne satın aldığımı görmemiştim. Bugün arıları kendi kovanlarıma aktarmaya kalkıştığımda şaşırıp kaldım.

İkisi de kat istiyordu. Koştura koştura gidip malzeme getirdim. Satan amca arılarım iyi diyordu, ben de inanmıştım. Ama bu kadar iyisini beklemiyordum.

Bazen işler iyi de gider.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön