Alıntı:
1.Nasıl bir topraktan çıkıp geldiler bana? Onlara toprak hazırlamam gerekiyor. Elimde bulunan malzemeler; torf, perlit, ponza taşı, lav taşı, orkide için kullandığım ağaç kabukları.
2.Sulama sıklığı ve şekli. Özellikle kaktüs hiç bakmadım.
3.Durması gereken yer?
4.Hepsi için saksı almam gerekiyor. Boyut önemli mi?
5.Kopmuş yaprakları bir toprak üzerine dizeceğim. İlgili konuyuda okudum fakat nemlendirme konusunda herkes farklı bir fikir sunmuş. Siz neyi önerirsiniz?
|
Öncelikle güle güle büyütünüz ve üzülmeyiniz, paylaşmayı seviyorum.

Adlarını yazmalıydım aslında fakat yoğunluktan hızlı hazırlayıp, bir an önce sözümü yerine getirmem gerekiyordu. Biraz araştırınca isimler bulunabilir.
Teras ve kaktüs sayfamdaki mesajlarda isimler mevcut.
1-Nasıl bir topraktan çıktılar? : Bahçe toprağı, torf, perlit, lavtaşı, odun kömürü kırığı karışımı.
2-Sulama ilk aşamada fıs fısla olacak. Tuttuklarında normal sulamaya geçebilirsiniz ancak iki sulama arasında toprağın iyice kuruduğundan emin olmalısınız.
3-İlk aşamada direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yerde durabilirler.
4-İlk etapta mini saksı öneririm, tabii minikler için. Köklü olanları biraz daha büyük saksılara dikebilirsiniz.
5-Kopmuş yapraklar nemli toprak üzerinde kısa sürede köklenirler. Toprak kurudukça fısfıslayabilirsiniz.
Takıldığınız yerlerde, forumlarda ilgili başlıklarda sorabilirseniz ben ve arkadaşlar bilgimiz ölçüsünde cevap veririz.
Bitkilerin adlarını yazayım aklımda kaldığınca. Sempervivum çeşitleri, leş kaktüsü çeşitleri, sedumlar, cotyledon orbiculata, mammillaria prolifera, mammillaria gracilis, chamaecereus silvestrii, testere yapraklı aloe, gasteria bicolor, sedum palmeri, sedeveria letizia, graptopetalum, graptoveria, kalanchoe fedtschenkoi, opuntia vulgaris, güzel kokulu olan nane kokulu sukulent, opuntia microdays çeşitleri.

Crassula ovata ve crassula ovata minima yaprağı. Yapraktan kolayca yetişiyor.
Son olarak, fotoğrafları foruma yüklerseniz kalıcı olur.