Sayın SDurul, gönderdiğiniz yavruları teslim aldım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kutuyu açtığımda şaşırdım ve bir durgunluk aldı beni. Daha sonra baktıkça gelen mutluluk hissi.. Yavrularınızı sizden ayırmış gibi hissettim ve çok üzüldüm açıkcası. Neden böyle oldum bilmiyorum ama bu duygu bana daha büyük bir sorumluluk yükledi. Bu kadar tür yollayacağınızı açıkcası hiç düşünmüyordum. 1 ya da 2 tür olacağını düşünürken gördüğüm manzara karşısında gerçekten mutluluk içerisinde şaşırıp kaldım. Yolunu gözlediğim sadece senecio türü iken diğer türlerin güzelliği ile birlikte hepsi gözbebeğim oldu çıktı. Çok ama çok teşekkür ederim. Evlatlarınıza en az sizin kadar iyi bakmam gerekiyor. Umarım bunu başarabilirim, çünkü bu alanda daha yeniyim

Hatta bu canların çoğunun adını dahi bilmiyorum desem bana kızmazsınız değil mi?

Şimdi birkaç sorum olacak sabırla cevaplarsanız çok sevinirim. (Aslında bunlar ayrı ayrı konularda bulunmakta fakat net bır cevaba ulaşamadığım için sormam gerekiyor.)
1.Nasıl bir topraktan çıkıp geldiler bana? Onlara toprak hazırlamam gerekiyor. Elimde bulunan malzemeler; torf, perlit, ponza taşı, lav taşı, orkide için kullandığım ağaç kabukları.
2.Sulama sıklığı ve şekli. Özellikle kaktüs hiç bakmadım.
3.Durması gereken yer?
4.Hepsi için saksı almam gerekiyor. Boyut önemli mi?
5.Kopmuş yaprakları bir toprak üzerine dizeceğim. İlgili konuyuda okudum fakat nemlendirme konusunda herkes farklı bir fikir sunmuş. Siz neyi önerirsiniz?
Minik olanları öylece toprağa dikmem yeterli olur mu? Kökleri yok gibi, göremedim çünkü
Aloe vera gibi duran, beni yanılttı mı acaba?