View Single Post
Eski 12-04-2018, 08:55   #1768
MaynaVira
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2016
Burası forumda en sevdiğim üç başlıktan birisi diyebilirim.
Geriye kalan ikisi?.. İnanın ben de bilmiyorum.

Aslında frezya ile tanışmam, kısa bir süre öncesine dayanıyor.
2016 sonlarına doğru aldığım soğanları, bir tanesini bahçe, üçünü ise saksıya olmak üzere, 01 Ocak 2017’de dikmiştim.

Saksıya diktiklerim, mayıs ayının ilk haftasından itibaren çiçeklenmeye başlamıştı.
Mükemmel ancak yoğun olmayan kokuları ile karşılandığımda, kendimi, şu soruyu sormaktan alamamıştım:
“Ne yani, bunca sene boşuna mı yaşamışım?”
Name:  8C910593-85A0-4B3D-AE7F-D7451EC2B125.jpg
Views: 391
Size:  31.0 KB

2017’nin sonbaharında, evde olamamamdan dolayı, annemden (saksıdan söktüğüm) soğanlarımı dikmesini rica etmiştim ancak bakımsızlıktan dolayı soğanların durumu şu an pek iç açıcı değil.
Neyse ki hayattalar ve bu yaz oldukları yerden alınıp, sonbaharda tekrar dikilebilirler.
(Umarım evimde olabilir ve onlarla bizzat ilgilenirim).

Bahçedeki frezyaya gelince; yanlış hatırlamıyorsam, geçen seneki yoğun dolu yağışlarının mağduru olarak çiçek açamamıştı.
Bu sene hayatta olabileceğine dair ihtimal dahi vermemiştim.

Yani sonuç olarak, bu yıl frezya kokusu alamayacaktım.

Artık benim için frezya başlığına girip, kıskandırırcasına ve bir o kadar da hunharca paylaşılmış fotoğraflara bakıp, kafamı duvarlara vurmanın, çöllerde susuz gezmenin bir anlamı yoktu.
Zaten bu fani olarak nitelediğimiz hayat bir rüyadan ibaretti, onu gereğinden fazla önemsemek yersizdi.
“Haydi” diyordu mekan sahibi, “kapattık”, “hem de temelli”!
Oysa ben, zaten dışarıdaydım ki...
Paniğe kapılarak, sıradan bir canlının hayata tutunabilme içgüdüsü ile olsa gerek; yanlış kapıdan, yanlış zamanda geçmiş ve içeride; yanlış yere hapsolmuştum.
Kepenkler korkuluk, yağmurlar gardiyan, karanlık yoldaş olmuştu bana.
Ta ki ufka açılan ufak bir delik keşfedip, bahçede tomurcuklanan bir frezyacık görene kadar...

On gün kadar önceydi... Hayatın herkese sunmadığı bu güzel bilet ile, artık başlıktaki yazıları okuyabilir, yeterince kıskançlık duyabilirdim.

Hem... O kokuyu alacaktım arkadaş!

Aldım da...

Sözü fazla uzatmadan, dün açmaya başlayan ilk çiçeğin fotoğrafını da paylaşıp, köşeme çekileyim.
Name:  138539FF-6E9F-4EEF-ABDF-A5BCF45F543A.jpg
Views: 394
Size:  55.3 KB

MaynaVira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön