Konu: Kuş Gribi
View Single Post
Eski 07-02-2006, 02:13   #48
Cihangir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi carpnus
şunu söylemek isterim.kuş gribi aslında kuduz demektir.bu isim yani kuş gribi bilimsel adıdır ve en önemlisi kuş gribinin tavuklarda görülme olasılığı sıfır diyebilirim.çünkü benim ziraatçı bir arkadaşın ve onun hocası bilim adamının açıklamasına göre tavuk kendi pisliğini yiyebilen bir hayvan olduğu için hastalanma olasılığı olmayan bir hayvandır ve bu nedenle kuş gribi olma ihtimalinin olmadığını söylüyorlar.kuş gribi daha çok yeşil ördeklerden bulaşıyormuş.
Alıntı:
şunu söylemek isterim.kuş gribi aslında kuduz demektir.bu isim yani kuş gribi bilimsel adıdır
Yanlış biliyorsunuz, neden mi ? Buyrun....Kuduz hastalığı..

Alıntı:
en önemlisi kuş gribinin tavuklarda görülme olasılığı sıfır diyebilirim
Bunu da yanlış biliyorsunuz..

Çünkü, kuş gribi hastalığını oluşturan virüs, yabani kanatlı hayvanların vücutlarında yaşar ve genellikle ölümle sonuçlanan hastalıklar yapmaz, ender olarak bu hayvanlar arasında ölümlere neden olan salgınlar meydana getirir.. Ancak, evcil kanatlı hayvanlardan, özellikle de tavuk ve hindilere bulaştığında büyük miktarda ölümlerle sonuçlanan salgınlar görülür..

Alıntı:
çünkü benim ziraatçı bir arkadaşın ve onun hocası bilim adamının açıklamasına göre tavuk kendi pisliğini yiyebilen bir hayvan olduğu için hastalanma olasılığı olmayan bir hayvandır
Çok yanlış.. Eğer böyleyse, bu hastalıklar nedir söyler misiniz ?

Tavuklarda görülen önemli viral hastalıklardan birkaç tanesi..

Enfeksiyöz Bronşitis
Enfeksiyöz Bursal Hastalığı
Enfeksiyöz Laryngotracheitis
Kanatlı Ensefalomyelitis
Kanatlıların İnfluenza Enfeksiyonu
Lenfoid Leukosis
Marek
Newcastle
Tavuk çiçeği ve difterisi
Viral Artiritis

Yapılan en büyük yanlış..

Doğruluğunu araştırmadan, burada başkalarıyla paylaştığınız bu bilgilerin tamamı yanlış... Zerre kadar doğru bilgi yok o parağrafta..

Kuş gribi virüsü, evcil kanatlılardan insanlara bulaşma yeteneği kazanmış durumda..
Normal grip vakası şeklinde hastalığa neden olan düşük patojeniteli H5N1, yüksek patojenite kazanma yeteneğine de sahip ve bundan sonrası solunum yetmezliği belirtisiyle seyreden, ölümle sonuçlanabilen bir hastalık.. 3 gün yetebiliyor...
Dahası, viral hastalıklarla mücadelenin tek yolu aşı uygulamalarıdır ve bu hastalığa karşı bir aşı geliştirilmiş değil...
Mümkün olduğunca, bu virüsün bulaşma ihtimali olan yerlerden ve davranış şekillerinden uzak durmamız gerekiyor..

Sizin yaptığınız büyük bir hata.. Bu söylediklerinize inanmak isteyenler olabilir..
İnandıklarında nelere sebep olabileceğinizin de farkında olmalısınız..

Hiç olmazsa, google'dan arattırıp, nedir ne değildir diye bir araştırsaydınız..

Ben, şu kıt ingilizcemle, saatlerce çeviri yaptım bu konuyla ilgili..

Lütfen, bu ve benzeri konular, insan hayatıyla ilgili ve hata kabul etmeyen konulardır.. Biraz daha dikkatlice ve sorumluluk duygusuyla yazalım..

Sevgilerimle..

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön