Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ateşkaptan
Sayın Tuncaykara;
Seranız ve denemeleriniz hayırlı olsun. Besin eriyiğini kendinizin hazırlayarak, bitki yetiştirmek size büyük bir haz verecektir.
İyi dileklerin için teşekkür ederim. Bir nebze yararlı olabiliyorsam, benim için en büyük mutluluk olacaktır.
Bir önerim;
Sera küçük olduğu için çok değişik bitkileri yetiştirmek yerine bir veya iki çeşitte karar kılmak gerekir. Gerçi deniyorsunuz ve dezavantajlarını göreceksiniz.
Aramıza hoş geldin.
|
Hoş bulduk abi. Önerilerin için teşekkür ederim.
Size birkaç sorum olacak
Domates fideleri için 2 , biber fideleri için 1,8 , patlıcan fideleri için 2,5 ec ile başladım
1-Domates,biber ve patlıcan için dikimden itibaren EC değerini hangi dönemlerde ve ne oranda arttırmak gerekir.
2-EC değeri yüksek (1150) kuyu suyu kullanıyordum. İçime sinmeyince ec değeri 550 mikro sn olan çeşme suyuna döndüm. Domates yapraklarında kabarcık gibi yükseltiler oluştu. Bunun nedeni ne olabilir?
3-Çeşme suyunun ec sini fideler için hazırlamadan önce suyu akşamdan tanka doldurup hava motoru ile sabaha kadar havalandırdım. Sonra ec ayarlaması yapıp fidelere verdim. Yaklaşık 10 saat havalanan suda klorun etkisi ne derece kalmıştır.
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.