Konu: Kuş Gribi
View Single Post
Eski 07-02-2006, 01:12   #47
arsakay
ağaç dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi carpnus
şunu söylemek isterim.kuş gribi aslında kuduz demektir.bu isim yani kuş gribi bilimsel adıdır ve (1)en önemlisi kuş gribinin tavuklarda görülme olasılığı sıfır diyebilirim.çünkü benim ziraatçı bir arkadaşın ve onun hocası bilim adamının açıklamasına göre (2)tavuk kendi pisliğini yiyebilen bir hayvan olduğu için hastalanma olasılığı olmayan bir hayvandır ve bu nedenle kuş gribi olma ihtimalinin olmadığını söylüyorlar.kuş gribi daha çok yeşil ördeklerden bulaşıyormuş.
Merhaba,
mesleğinizi bilmiyorum ama yazdıklarınızı hayretle karşıladım ve bilimsellikle bağdaştıramadım.
(1) Kuş gribi daha çok insanlara bulaşması halinde kullandığımız bir tanım ve bildiğim kadarıyla tavuklarda "tavuk vebası" olarak tanımlanıyor. Bu son bölümde yanılabilirim çünkü veteriner değilim.
(2) Tavuğun kendi pisliğini yemesiyle hastalanmaması arasında ne gibi bir ilgi var anlamadım. Doğada birçok hayvan direk kendi dışkısını yemese de en azından dışkısının bulaştığı besinleri yiyiyor. Önermeye göre bu hayvanların hiç birisi hastalanmamalı. Mümkün mü?????

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön