Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan
dongyul madem böyle bir cevap geldi o halde hemen 2. sorumu sorayım. bizim bahçemizin yakınlarında pek çok mandıra bulunmaktadır. tahminimce gübreleri separatörden geçiriyorlar. separatörlü gübre daha mı iyi olur? yoksa sizin yaptığınız gibi yaş gübremi kullanalım
|
Sayın Musa Gündoğan; vallahi separatörlü gübre denemedim bilmiyorum o yüzden.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca
İyiyim,Dongyul'cuğum.Tekrar çalışmaya başladım,geç oldu ama korkumu yenip ehliyet aldım.Anneanne olacağım inşallah,örgüler örüyorum.Tabii çiçeklerime eskisi kadar vakit ayıramıyorum.Ama sizlerden vazgeçemem.Sevgiler.
|
Sayın sevgihoca; hayırlı olsun. Vallahi helal olsun çok sevindim her bayan keşke sizler gibi olsa neşe kaynağı ve böyle azimli. Oyyy torununuzu en kısa sürede sağ salim kucağınıza alırsınız. Ömrü uzun ve sağlıklı olur inşallah.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick
sayın dongyul tarafından uygulanmış ve bir sıkıntıyla sonuçlanmamış bir işleme karışmak istemem ama bana yaş gübrenin direk kullanılması doğru gelmiyor. separe edilmiş bir gübre bir nebze daha iyidir. zaman ve iş gücü var ise separe edilmiş gübrenin bile en azından 1 ay kadar bekletilip yanmasını sağlamak içindeki zararlıları ve yabani ot tohumlarını öldürmek gerekli diye düşünüyorum.
|
Sayın blick; aslında bekleme konusunda haklısınız yabancı ot konusundan ama şunu söyleyeyim eğer üstünü örtüp gömerseniz yabancı otlar çıkımı çok çok çok az oluyor. Gübre beklemediği için direk kullanıldığı içinde içinde dana burnu ve benzeri hayvan gübre ile gelmiyor ve bu sayede rahatsınız. Beklemiş gübre canlılar için besin ve sıcak olduğu konak yeri o yüzden beklemiş gübre ile daha fazla zararlı geleceğini düşünüyorum ^^