View Single Post
Eski 17-09-2007, 10:42   #4
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Biraz önce site yönetimini aradım. Bir çok kişinin itirazlarına rağmen, siyah kutuların içine (adını bilmiyorum özel bir aparat) fare zehiri bırakmışlardı araziye. Onlardan yemiştir büyük ihtimalle dediler. Sonra ilaçlama yapan firmayı aradım. Tam farelerin çıkma zamanıymış. Toprak yağışlarla yumuşadığı ve havalar serinlediği için böyle görülmeleri normalmiş.

Cuma günü hem bahçeyi hem evi ilaçlayacaklar. Jel bir tür ilaçlama yöntemi varmış, evin boşaltılmasına ve ev halkının gitmesine hiç gerek yokmuş. Sıvı ilaçlamada iki saat evin kapalı kalması gerekiyormuş. Bir de eve dışarıdan girebilecek haşerelere karşı bir uygulamaları varmış. Uygulamayı unutmaz da fotoğraflarsam, foruma eklerim.

Bu arada benim açtığım bir forum daha vardı "kurbağalar ve fareler toprakta delik açarlar mı" diye. O delikleri farelerin açtığı da böylece belirlenmiş oldu. Çünkü bir fare oraya kaçtı.

Memet Bey, tırtıklı duvara çok rahat tırmanıyorlar da mermer zemine tırmanamıyorlar, kayıyorlar. Eşimle pencereden gözlemledik İki saatten fazla uğraştı, her yolu denedi ama mermer merdivenlerden çıkamadı. Tabi boyunun da küçük olması etkili, biraz büyük olsa zıplayarak rahat rahat çıkardı.

Hayatımda en huylandığım hayvanlardan biri olan fareler yüzünden gece uyuyamadım. Ya evin içine de girmişlerse diye dün tüm gün temizlik yapıp, tüm kıyıyı köşeyi kolaçan ettim. Neyse ki hiç bir ize raslamadım. Fakat yine de gece uyuyamadım. En ufak tıkırtıda tüm ışıkları yakıp kolaçan ettim. Sanırım Cuma gününe kadar rahat yok bana.

İlginize teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön