View Single Post
Eski 28-03-2018, 11:51   #1360
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Üç-dört suda bekletmek tohumu bozabilir. Kabak tohumu çabuk çıkar ancak su kabağı farklı olabilir mi bilemiyorum. Bu arada viyoldeki fidelere ışık yetersiz ve/veya fazla suluyorsunuz çok boylanmışlar.
İlginiz için teşekkür ederim.
Yeni başlıyorum. Aklıma geleni (çevredeki köylü kadınlardan dinlediğimi de ) denedim.
Diğer kabak tohumları bir hafta içinde çimlendi. Üçüncü haftanın sonunda yaprakların durumuna göre şaşırtmaya başladım. Resimde domatesler de var. Üçüncü hafta bitti, kendi yaprakları yeni çıkıyor.
Viyolleri hazırlarken çiçek torfu kullandım. (Nem ölçme cihazım var. Kontrol ettim.) İkinci haftanın ortalarında kuruma başladı. Bu arada kabak ve kavun 10 cm yi geçmişti. Yayılıcı olduğu için olabilir, dedim. Ancak boyun bükmeler oluşunca küvete oturtup, nemlendirdim. Nem ölçer ilk durumu gösterdiği anda küvetten aldım.
VİYOL ÇOK KÖTÜ BİR FİKİRMİŞ Kapasitesi, büyüyen tip tohumlar için yetersiz. Artık, küçük saksılara şaşırtıyorum. 2 ölçü torf, bir ölçü fırınlanmış bahçe toprağı kullanıyorum.
Işık konusu :Yere kadar cam pencere önünde, döşemeden ısıtma yer konumunda duruyor. Yine de cama doğru yapraklarını çevirdikleri için, hergün yönlerini diğer tarafa çeviriyorum. Aslında ters yönden de ışık alıyorlar ancak yakın kaynağa doğru yapraklarını yönlendiriyorlar.
Zeki Yağlı Bey'in anlatımını tam uygulamaya çalışıyorum. Yanlış uygulamam varsa, düzeltmeniz beni sevindirir.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön