View Single Post
Eski 17-09-2007, 08:58   #177
ermansayman
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-06-2007
Sayın Guler,

ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu çim işi nasıl bir dertmiş böyle? Senelerdir yazlıkta çimlerimizle hiç ilgilenmeden yemyeşil oturduk. kendi evimde bir türlü rahat edemiyorum. Dün akşam bende çimlerimi yüksek biçtim. Ardından 250m^2 bölgeye 20 litrelik sırt tulumbasıyla Benomyl etken maddeli benolex ve bir miktar izelement attım. Bunu yapma sebebim, kökün başladığı noktalarda incelmeler farketmem ve kök boğazı çürüğü gibi hastalıklardan korkmam ve Camada marka ilacın sistemik olması yüzünden tek başına ona güvenememem. Bunun yanında izelement verip toprağıda güçlendireyim dedim

Sayın Mine hanım,

ilginiz ve uyarılarınız için tekrar çok teşekkür ediyorum. Dün gece yatmadan aklıma bir şey takıldı, fakültede aşırı kireçli topraklarda alkali bir ortam oluştuğu ve baklagillerin yetiştirilemediği, gibi birkaç şey hatırladım. Sonra birden şimşekler çaktı, bizim sularımız aşırı kireçli! Yani bir örnek verirsem, 20 litrelik sırt tulumbasını bir kez doldurup ilaçladımmı hemen ağzı tıkanıyor! Acaba diyorum, aşırı kireçli su Çimlerimin zayıf olan bölgelerinde tekrar mı deformasyona yol açıyor?

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön