Konu: Açelya
View Single Post
Eski 25-03-2018, 20:40   #512
Batuhan Yılmaz
Ağaç Dostu

Batuhan Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Merhabalar konu ne yazık ki çok gerilerde kalmış. Ben de bu hafta bir katmerli açelya ağaççığı aldım ama bu çok pahalı olup homon basılmışlara hiç benzemiyor 3-4 tane dalı olan ve üstünde sadece 2 çiçeği olan yavru bir Açelya sizlere bir kaç sorum var.
1- Yaprak gübresi nedir kendim elde edebilir miyim edemezsem nerde satılır ?
2- duyduğum kadarıyla çayın bayatlamış posası ve çay suyu çok faydalıymış çayın artan demini sulandırıp açelyamı onunla sulayabilir miyim ve hatta açelyamı fısfıslayacağım zaman içine bu çay suyundan eklemeli miyim bir faydasını görür müyüm ?
3- En iyi saksı değiştirme zamanı çiçekler geçtikten sonra mıdır yoksa 1 sene daha plastik saksısında yaşayabilir mi ?
4- Forumda eski mesajları okuduğum kadarıyla her açelya ölümü tadar şeklinde muhakkak 1 yılı geçiremeden ölümler başlıyor bunun sebebi aşırı hormon kullanımından bitkinin şoka girmesi sanırım bitkisel kompost çürüntü ve çay posası gibi asitik humuslarla bitkim memnun olur mu yoksa kimyasal hormonlara mı başvurmalıyım ?

Değerli arkadaşlarım yorumlarınız benim için çok değerli şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Batuhan Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön