View Single Post
Eski 22-03-2018, 12:52   #8
Selma_321
Ağaç Dostu

Selma_321's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Merhaba sevgili Dostlar.
Her zaman yeni birşeyler bulunca inanın Hazine bulmuş kadar seviniyorum. Dün bir süprizle karşılaştım. Berberde traş olurken sohpet esnasında çok kıymetli bir değeri öğrendim.Yaklaşık 400-500 yıllık Zeytin ağaçlarından bahselidi. Bu gün İş çıkışında bahsedilen yere gittik. Ne göreyim resmen hayretler içinde kaldım Toplam dört ağaç biri tek üstünde ve yerlerde dökülmüş Kalamata türü zeytin ağaçlarıyla karşılaştım. Bu mevsime kadar dalında duruyorlar çoğunluğu yerlerde bir kısmı çimlenmiş 20cm ve 5 cm boylarında 15-20 adet fidan dedim ya kelimelerle anlatılmaz. Yer ve mekan belirtmek istemiyorum bu dört ağacın heder edilmemesi adına.Abide sayılacak bu Zeytin ağaçlarının hangi tür olduğunu ve nerden geldiğini öğrenmek için bir kaç dostumu arayıp durumu anlattım. En az onlarda benim kadar sevindiler. Üzüldüğüm Atalarımızdan çok değerli miraslara yeterince değer verilmemesi ve ilgilenmemesi. Bu ağaçların nerde olduğunu paylaşmamamın sebebi bilinçsiz kişilerin Ticaret zihniyetiyle abide -Anıt Ağaçlara zarar vermelerinden korktuğum için. Kendimce çelik,yeni çimlenmiş fidanlar ve meyvesinden aldım çoğaltmak için umarım başarılı olur bu anıtları sahiplendirip koruma altına aldıra bilirim. Saygılar
Tebrik ederim gerçekten çok değerli bir iş yapmışsınız.. Koruma altına aldırabilirseniz müthiş olur. Saygılar

Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön