Sabah çok erken kalkınca öğleye doğru epey kolaylamış oluyoruz işleri. Bir sürü saksıya gübre çayı verdim. Daha önceden verdiklerimin diplerini eşeleyip havalandırmaya aldık.
Nihayet red robin domates saksısını boşaltıp fidecikleri resimleyebildim. Sn TCM, fideciklerin çok az bir kısmı sizin belirttiğiniz gibi tek uzun köklenme yapmış. Çoğunluk 2/3 uzun ana kök yaparak doldurmuş saksıyı. Bu cinse mi aittir bu yapı bilemiyorum. Tam bir cüce olan red robin aynı aysberg misali, toprak altı aksamı kendi boyundan beklenmeyecek ölçüde güçlü gelişmiş.
Viyole geçirdikten sonra sulamasını yapıp dışarıda yarı gölge ortama aldım. Toplamda 27 adet fide şaşırttım. Bakalım 2.şaşırtmaya kaç fide ulaşabilecek.
|