View Single Post
Eski 16-03-2018, 19:43   #2361
alexnani
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omi Mesajı Göster
Merhaba arkadasim
Eger araziyi aldiysan hayirli olsun, Ama benim sana tavsiyem daglarda tepelerdeki zeytinliklerle ugrasma düz olan araziyi islemek , Hasat etmek daha kolaydir , Benim yaklasik 4000 yakin zeytinligim var yarisi hafif meyilli gerikalan tepe ama islemek okadar zorki hele yabanci otuyla mücadele etmek sadece el tirpaniyla yapabilirsin tiraktör isleyemez, hasada Zaman alir en yisi arazin düz olacak arazinin ve zeytinlrin arasinda kendimi kaybediyorum. sana bir denyo cikipta dagdaki zeytin aromasi daha iyi olur diye, Sakin , Skin böyle palavralara inanma , Zeytini hasat ettikten sonra yag cektirdigin Zaman sana kimse sormuyor hepsi ayni..
Bir çok avantaj ve dezavantajları var , tepelikarazilerin
Epey araştırdım . Ve özellikle tepelik ama yolu olan yer aldım.
Yol hayat bence dağlık yerlerde .. Hasat ve bakım için zorlukları yarı yarıya azaltacak gibi görünüyor (şimdilik)

Benim gibi araziyi parayla alan biri için 5/1 6/1 oranda daha ucuz olması başka bir avantaj..

Ve en ilginçi, dediğiniz gibi fabrikaya gidince hepsi yağ ama çok kişiden canlı duyduğum, düzlikteki zeytinliklerden , çok daha fazla oranda yağ veriyormuş kilo başı meğilli bölgeler !! İnşallah doğru çıkar.

alexnani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön