Nevsune Hanım, Efendim, ben herkese aynı davranmaya çalışıyorum. Kurallar sözkonusu olunca burada veya başka yerde, kişinin kimliği, bana yakınlık derecesi, sosyal konumu fark etmez.
Türkçe konusunda, sitede kimse yanlış yapmıyor mu? Yapıyor. Ben de yapıyorum. Herkes yapabilir. Herkesi uyarıyor muyum? Hayır. Bazı kuralları hatırlattığım ve yanlışlarını işaret ettiğim kimseleri nasıl seçiyorum. Anlatayım. Bunların çoğu tanıdığım kimselerdir.
Geçenlerde çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir üyeye bir harf için özel mesaj yazdım. Çünkü, yazılarını, imrenerek takip ediyorum. Kusursuz yazmasına o kadar alışmıştım ki; bir harfin bile yanlış olması, beni rahatsız etti.
Sizin yazılarınızı da aynı zevkle okuyorum. Yazılarınızda bu alıştığım güzelliğe yakışmayan bir şey görürsem, bunu size de bildireceğimden şüpheniz olmasın. İşin uzmanı olarak, sizin de bana tavsiyeleriniz olusa, bunu kendim için bir ayrıcalık kabul ederim
Tanımadığım kimselere bir tavsiyede bulunacak isem önce tanımaya çalışıyorum. Yazdığı kişisel bilgileri okuyorum. Sonra yazdığı yazıları okuyorum.
Kurallardan haberdar olmadığı veya dikkat etmediği için yanlış yaptığı, kanaatine varırsam bilgilendiirmeye veya uyarıda bulunmaya çalışıyorum.
Doğrusu, söylenenleri anlayabileceğinden şüphe duyduğum ya da ortalığı karıştırmak için kasıtlı kural ihlali yaptığını düşündüğüm kimselerle muhatap olmamaya da özen gösteriyorum. Kasdettiğiniz bu ise bence bu çifte standart değil. Çünkü ben üye olarak, bir başka üyeyi, benimle eşit bir birey olduğu ve en az benim kadar iyiniyetli olduğuna inandığım için uyarıyorum.
Ben, sizin dediğiniz gibi, dediğiniz gerekçelerle, farklı davranmayı becerebilse idim; burada sizinle tartışmazdım. Öyle değil mi?
Bir kaç gün önce, bir üye tarafından, farklı davranmadığım için eleştirildim.
Olaya, çözümsüz bir mesele gibi bakmıyorum. Bir çok hal çareleri vardır. Ancak, bunlardan hangisinin nasıl ve kim tarafından uygulandığı bence çok önemli.
Demokrasi üzerine başlayan sohbetlerin, kuvvetli lider ihtiyacı ifade edilerek sonlandırılması beni hep hüzünlendirmiştir.
Önemli gördüğüm kural ihlalleri konusunda bazı uyarılar yapıyorum. Başka bazı üyelerin de yaptığını görüyorum. Ben de uyarılar alıyorum. Bana hitaben yazılan her yazıya da kızıp bağırıp çağırmadan, becerebildiğim ölçüde, nezaketle cevap vermeye çalışıyorum. Tabii cevap vermeden önce dönüp kendime bakıyorum. Yanlışım varsa düzeltiyorum. Yanlışımı gösteren kişiye teşekkür ediyorum. İcabediyorsa özür de diliyorum.
Önceki yazımda (şakacıktan da olsa) sizin alınmaznıza neden olcak bir ifadem olmuş ise sizden de özür dilerim. Bu konuya en az benim kadar önem verdiğinizi, ayrıca da konu hakkında, benden daha yetkili olduğunuzu biliyorum.
Ben de sevgi ve saygılarımı sunuyorum
|