View Single Post
Eski 12-03-2018, 11:32   #29
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sn Lonicera

Sizden gelen "Orange jasmine" ve "Yıldız çiçekli yasemin" tohumlarının bir kısmını 17 şubatta ektim. Orange yasemin tohumundan toplamda 5 adet vardı ilkinde 2 adetini ekmiştim. daha sonra kalan 3 adetini de bir gece suda beklettikten sonra 04.03 tarihinde ektim. Dün tohumları kontrol ettiğimde herhangi bir bozulma görünmüyor ancak filizlenme de yok
Acaba eksik birşeyler mi yapıyorum yoksa çimlenmeleri uzun mu?
Sn blick, şimdi ne desem boş olacak. Hangi şartlarda ekim yaptınız, tohumları her tohumda yapıldığı gibi suda beklettiniz mi? Çok sık mı suluyorsunuz veya susuz mu bıraktınız? Tohumu iç mekanda mı ektiniz? Bu bilgilere sadece siz sahipsiniz. Yıldız yasemin geç çimlenir ama murraya en kolay çimlenen tohumlardan. Benim viyollerde resimlediklerimi görmüşsünüzdür belki, çok kolay çimleniyor. Tohumlar sağlam diyorsunuz, belki yeterli nem ve ısı sağlanamamıştır.

Bence siz tüm tohumları ekmiş olduğunuz kaptan çıkarıp küf kontrolü yapın. Zaten çürüme varsa çok yumuşamışlardır. Eğer bir sorun yoksa her ikisi içinde torfu eleyip çok ince torf kullanın. Murraya tohumlarını suda bir gün bekletin. Hatta dış kabuğunu tırnağınızla hafifçe kaldırın.Sonra torfa ekin ve hafifçe bastırıp torfla temasını iyice sağlayın. Sulama yaptıktan sonra nem kaybını engellemek için kabın ağzına streç film veya kapak gibi bir şey geçirin ki nem hapsolsun. Ortam ısısı da 20 derece civarlarında olmalı. Daha düşük sıcaklıklarda çimlenme uzun sürer, bu durumda sulama çürüme riskini artırır. Ara ara kapağı açıp havalandırın ve sabredin) Kolay gelsin.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön