View Single Post
Eski 11-03-2018, 02:56   #147
senay009
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-03-2018
Yaprak uçlarında kararma

Arkadaşlar merhaba ben 3 aydır bana hediye gelen saksıda limon ağacıma bakıyorum ama ağacımın bir sıkıntısı var ve ben çözemiyorum, anlayamıyorum da. ağaç geldiğinde gayet canlı, yapraklı, böceksiz ve meyveliydi. meyveler çok büyümüş ve ağır geldiği için dalları aşağı sarkıtmış olduğundan meyceleri koparıp afiyetle yedik. bir süre sonra 2 adet filizimiz oldu çok hızlı bir şekilde büyüyüp yapraklanıp dal oldular. daha sonra kırmızı örümcek problemimiz başladı ama 1 ay içinde hepsinden çoğalmadan kurtuldum ve günde yarım saatimi ağacı kontrol etmeye ayırıyorum mutlaka. kırmızı örümceklerden tam kurtuldum diye sevinirken daha büyük bir problemle karşılaştım. yapraklarım uçları kararmaya ve günden güne yaprağa yayılmaya başladı. hastalık olmasından korkup kararma başlayan yaprakların hepsini kopardım. ama diğerleri de kararmaya devam etti. zaten çoğunlukla da kendiliğinden döküldü. ağacım baya çıplak kaldı daha sonra yapraksız kalan yan dalların uçlarında kuruma başladı. bende kuruma başlayan dalları da kesitim, tabi eğer hastalıksa bulaşmasın diye düşünerek. ev sıcaklığı 24 C ve kalorifere 85cm uzaklıkta. sıcaktan olabilir mi diye düşündüm ama bu kadar arka arkaya olması beni telaşlandırdı. uçkurutan hastalığından şüphelendim o da değil dediler. lütfen yardım edin

Eklenen Resimler

senay009 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön