Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Maşallah, aramın bozuk olduğu soğanlı, rizomlu, yumrulu grubundan biri de bu ranunculuslar. Bir türlü yaşatamadım.
Başarınızın sırrı yine karakafes çayı mıdır acaba 
|
Ben de bir zamanlar yaşatamıyordum bunları. Çözümü saksı harcında ve saksı boyutunda buldum. Karakafes çayı çiçek kafasını kocaman yapıp bol sürgün verdiriyor.
Suyu çok sevmesine rağmen su tutan malzeme iyi gelmiyor bu çiçeğe. Geçirgenliği süper olmalı harcın. Çiçekçilerde saksı harcı hep torf ve perlit karışımı. Böyle satın alıp evde yaşatmaya kalktığında sonuç hüsran. Saksı boyutu da etkili diye düşünüyorum. Yabancı kaynaklarda bile küçük saksı öneriliyor bu çiçeğe. Bense tam tersi uygulama ile çözebildim sorunu. Ne kadar küçük saksı o kadar sık sulama demek. O zaman büyük bir saksı yapıp daha az aralıklarla sulama yapmak iyi geldi. Tabii bunlar benim 4/5 yıllık edindiğim tecrübe, doğrusu budur demiyorum.
Çok yıllık bu bitkiyi çiçeklenmeden sonra sadece toprağının nemli bırakacak kadar sulayıp kuzeye bakan bir yere de saksısıyla kaldırdım. 2 tanesini de saksıdan çıkarıp gazeteye sarıp serin yere koydum. Hepsi hayatta şimdi

)