View Single Post
Eski 09-03-2018, 16:57   #1620
Dumlupınar
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
3.soruya gelelim.Frezyalar için torf hemde çok uygundur.Su tutar,geç kurur görüşü yaygın olsada bu frezyalar için geçerli değildir.Nedenine gelince frezya tam güneş bitkisidir.Derin saksılara ihtiyacı yoktur.Ayrıca çok güçlü kök yapısına sahiptir.Özellikle dikimden bir kaç ay sonra oluşan hortum kökler bitkiyi bütün sezon besler.

Derin olmayan saksı,güneşin etkisi,kök yapısının güçlü oluşu ile frezyalar fazla suyu tolere edip problem çıkmadan kullanabilirler.Bu arada her gün sulamaktan bahsetmiyorum.

Torfa dikimlerde sulamadan sonra saksıyı elinize aldığınız zamanki ağırlıkla,bitkinin suya ihtiyaç duyduğu zamanki ağırlığı size sulamada doğru zamanı gösterir.Bitki suyu iyice kullanınca saksı hafifleyecektir.

Torfa ek gübreleme gerekir.Benim frezyalar tamamen organik yetişiyor.Hiç bir kimyasal gübre **** ilaç kullanmıyorum.Bu yıl tamamına yakını torfa dikildi.Eylülde torflarına kompost ve solucan gübresi ilave ettim.Soğanları sökene kadar onlara yetiyor.

Günümüz çiçekçiliğinde sizlerinde gördüğü üzere torf çok yaygın olarak kullanılıyor.

Ancak çevremizdeki ekonomik marketlerdeki çok ucuz torflardan bahsetmiyorum.Bunları kullanmak soğanlara haksızlık olur.Torf mutlaka perlit ve gübre ile zenginleştirilmelidir.

Koçtaş marketlerdeki Verve markalı torflar frezyalar için idealdir.

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön