Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
sn dumlupınar, kaç renk frezya melezleyip-melezlenip de bu kadar çok renk çıkmış? merak ettim. şimdi yapmanız gereken bunların arasından "Seleksiyon" seçme yapmak ve seçilenleri vegetatif olarak çoğaltmak yeni bir çeşit olarak sunmak-satmak. İlk müşteriniz ben olacağım. kolay gelsin
|
Kamil abi merhaba,kültür türlerin tohumlarını Sonbaharda ekiyorum.Mayıs sonu söküp Eylül sonuna doğru tekrar soğan olarak dikiyorum.2.yıl Mart ayında açıyorlar.
Bu soğanlar biraz geç çiçekleniyorlar.Sanırım ilk defa Nisan ayında açan frezyam olacak.Hala yeni yeni çiçek sapı çıkaranlar var.Açmaya hazırlananlarda.Birde şunu belirteyim.Kokuları bu klasik türlerden daha güçlü.Sen yetiştirde ben sana hepsini vereyim.Benim yerim kısıtlı.Senin seralarda çok daha iyi olur.
Apartmanın bahçesine yıllar önce diktim.Bir soğuk oldu.Hepsinin yaprakları yandı.Birde kediler bunları rahat bırakmıyor.Hele çiçek sapları çıktımı yavrular bunları mahvediyorlar.
Abi seleksiyon seçmeyi anlayamadım.Nasıl oluyor.Birde seçilenleri vegetatif olarak çoğaltmak demişsin.Biraz açabilir misin ? İlgin için çok teşekkür ederim.Senin bilgilerin hepimiz için çok değerli.SELAMLAR...
Bu arada 28 Temmuzda canım kızım Yalovaya gelin geliyor.Bir ara seninle tanışmakta istiyorum.Misafir kabul edersen...