View Single Post
Eski 08-03-2018, 14:58   #1587
Dumlupınar
Ağaç Dostu

Dumlupınar's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2014
Arkadaşlar,bugün paylaştığım fotoğraflardan 3 tanesi dün çekildi.Diğerleri bugüne ait.

Frezyaların tohumlarını mutlaka değerlendirelim.Ben yine Mayıs ayı sonunda kısmetse soğanlarla birlikte tohumlarınıda sizlerle paylaşmak istiyorum.Mayıs sonuna kadar isteyen üye arkadaşlar bana özel mesajla ulaşabilirler.

Eylül ayında tohumların ekimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bir kaç noktayıda önümüzdeki aylarda kendi deneyimlerinden yola çıkarak sizlerle paylaşırım.

Neden tohum ekimi dersek,yeni türlerin yetiştirilmesi çok keyifli oluyor.Aynı türleri yıllarca paylaşıp durmak yerine birde emeğe emek katmak hepimize çok iyi gelir.Frezya sayfaları daha renkli olur.Eski türlerinde tabii kıymetini bilip onların yanına yenilerini eklemeli diyorum.

Kültür türleri tohumdan üretmek çok değil biraz zahmetli.İlk yıl çiçeklenmesi zor.Çiçek için 2.yılı bekliyoruz.Ancak frezyalar sürpriz yapmayı seviyorlar.İyi bir bakımla ilk yılda az sayıda olsada çiçeklenebilirler.

İlk şart kesinlikle Sonbaharda yaz sıcaklarının dinmesinin ardından ekim yapmak.Sıcağa tahammülleri yok.Devamı için sonra ekim detaylarıyla birlikte birbirimizi bilgilendirerek paylaşımlar yaparız.Herkese SELAMLAR...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön