Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 07-03-2018, 20:30   #1082
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Torf Potgrond un, 70 lt. 38 tl. önceki sene de kullanmıştım, bence çok kaliteli.

Name:  torf.jpg
Views: 934
Size:  52.3 KB

Geçen seneden kalan perlit sanırım 100 lt. lik idi poşet neredeyse üçte ikisi duruyor. Hafif yapısı, su tutma kapasitesi ile karışımda çok işe yarıyor. Tek kötü tarafı hafif ve uçan yapısı sebebiyle doldururken nefes yollarına kaçması.

Name:  perlit.jpg
Views: 964
Size:  31.1 KB

Yanmış hayvan gübresi...Bana bağlı köyde bir çiftçimiz var, önceki sene muhabbet esnasında koyunları olduğunu, çok güzel yanmış gübreleri olduğunu söylemişti ve iki yıldır ikişer çuval getiriyordu. Bu sene tekrar gittim yanına, koyunları satmış ama ertesi gün bir yerlerden bulmuş yine iki çuval atmış arabasının arkasına getirdi sağolsun. Yanına da urfa biberi tohumu koymuş bir tutam, el kadar oluyor bunlar acı diye. Ben de kendisine bulgar domatesi ile italian heirloom domates tohumlarından verdim.

Name:  hayvan gübresi.jpg
Views: 973
Size:  33.2 KB

Ve işte muhteşem karışım Beşte iki oranında cocopeat, kalanlar da beşte bir oranında torf, hayvan gübresi ve perlit.

Name:  karışım.jpg
Views: 950
Size:  53.9 KB

Cürufu önce tüm malzelerle karıştırayım dedim, ancak baktım ağır ve iri parçalı, diğer malzemeler hafif, karıştırıp koysam bile dibe çökecek. Ben de sadece bardağın altını hafifçe kaplasın drenajı sağlasın, köklerin rahatça ilerlemesine sebep olsuni doldursun diye bardakların dibine dörder-beşer tane koydum.

Name:  bardağın dibinde cüruf.jpg
Views: 959
Size:  24.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön