Hüzünlü bir frezya hikayesi...
Bu sabah frezyaları sulamak için balkona çıktığımda yukarıdaki saksının sadece kırmızı beyaz açtığını fark ettim.Tamamen tesadüf olmuş.Ben kültür türleri karışık dikiyorum.Daha önce dikkat etmemişim.Bayrağımızın renkleri olması çok hoşuma gitti.
Frezyaları çok seven Habibe ablamın bir süredir gülmeyen yüzü bir an tebessüm etsin diye saksıyı ona hediye etmek istedim.Annemle beraber evime yürüme mesafesinde olan evlerine gittik.Frezyaları görünce hem çok sevindi.Hem gülümsedi.Hem duygulanıp ağladı.Gürkan kırmızı beyazları işaretleyelim.Onları dikelim dedi.1 gün öncede olsa Dünya Kadınlar gününüde kutlamayı unutmadım tabii...
Habibe ablam geçen yıl evinin önüne frezyaları dikmem için rica etmişti.Bir türlü vakit ayırıp dikmem nasip olmadı.
Kendisi ayrıca Aile Sağlığı merkezimizde bizim aile hemşiremiz,benim can ablam, annemin can kızıdır.
10 Şubat günü Afrin Harekatı sırasında helikopter kazası sonucu şehit olan canım kardeşim Şehit Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman'ın annesidir.
Frezyaların kırmızı beyazları artık Eylül sonundan itibaren Kadifekale şehitliğinde Mehmet İlkerin kabrini süsleyecek.Kendi evinin güneye bakan cephesi ise frezyalarla donatılacak.
|