View Single Post
Eski 06-03-2018, 15:28   #41
skanatlar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekür ederim. Ben henüz inşaat başlamadım kısmetse Nisan Mayıs gibi başlamaya niyetliyim. Müteahhit değilim, sadece internetten biraz araştırma yaptım ve derlediğim bilgileri paylaşmaya çalıştım.

Asıl gerçek aşamlar inşaat başladığı zaman adım adım paylaşılacak. Fiyatlar konusunda da bilgilendirme yapmaya çalışacağım

Tartışılan ısı ve su yalıtımı konusu bence çok önemli. Ben de çatı olmayacak teras olacak, o nedenle shingel kullanılmayacak ancak ısı ve su yalıtımı mutlaka teras zemininde yapılacak. Isı en çok burada kaçıyor.

Tuğla arası strafor uygulamasında kolonlar ve kirişler malesef izole edilemiyor. Isı köprüleri oluşması ve ısı kayıplarının en çok bu beton elemanlarda meydana gelmesi nedeni ile dıştan XPS **** taş yünü kaplanacak şekilde yalıtım yaptırmayı planlıyorum. Toprak ile temas eden bodrum kat perde duvarları da buna dahil olacak.

Sn.Latif.07 haklı olduğunuz nokta XPS ve EPS köpüklerin yangın anında çok tehlikeli olması. Bu nedenle Taş Yünü çok daha güvenli bir malzeme. Biraz pahalı olsada çok güvenli ve ses yalıtımı da sağlıyor. Taş yünü suyla arası iyi değil bu neden toprak altı perde duvarlarda XPS yapılması zorumluluk gibi duruyor.

Kalıp olarak plywood malzeme kullanımı yaygınlaşıyor. Bu malzeme kullanılarak yapılan kalıplar ile beton yüzeyler çok temiz çıkıyor.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön