Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 04-03-2018, 13:14   #5
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Sitemiz geri geldi.

20 şubatta patlıcanlar, sanırım 28 şubatta da biberler suya kondu. Patlıcanları iki gün biberleri bir gün suda bekletip daha sonra üç katlı tuvalet kağıdının içerisine koydum (peçeteye göre daha yumuşak oluyor) Beş gün sonra topan patlıcanlar çıktı ancak kırçıllı ve siyah patlıcanlardan hala tık yok. Sanırım tohum aldığım patlıcanlarda, aldığım tohumlarda yani bende sorun oldu. Elimde tohum çok olduğu için iki gün önce birer kısım daha koydum bakalım onlar ne yapacak.

Biberleri de çeşit çok olduğu için fırının içerisine koymuştum. Önceki gün fazla sıcak olmadığı için (20 derece) tepsinin içinde tabak, tabağın içinde tuvalet kağıdı olmak üzere 24 derece olan buzdolabının üzerine koydum ancak üstü açık olduğu için bir günde kurumuşlar, hemen nemlendirdim bugün tek tük çıkmaya başlamışlar, bakalım sorun olacak mı?

10 kök osmanlı çileği ve ahududu fidesi buldum (yöremizde tohum fide paylaşan hocamızdan) fideleri direk yaylaya diktim ancak çilekleri önce bardağa diktim biraz gelişsinler diye.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön