View Single Post
Eski 21-02-2018, 07:08   #13
Poizer
Ağaç Dostu

Poizer's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blick Mesajı Göster
Sayın Poizer
Yeni hayatınız ve bahçeniz size güzellikler huzur ve sağlık getirsin. Neler yapacağınızı merakla takip edeceğim.
Karpuz pekmezini merak ettim doğrusu
Karpuz pekmezinin nerede konusu açılsa çok ilgi çekiyor. Biraz daha detaylı bahsedeyim.

Bu bölgede pekmezlik üzüm yetiştiği söylenmişti. Pekmez nedir nasıl yapılır diye araştırırken karpuz pekmezi ile karşılaştım. Daha sonra karpuz fiyatlarının 0.25-0.30 krş/kg civarına düşmesini fırsat bilerek 100 kg karpuz aldık.

Aldığımız markette çok ilginç diyaloglara maruz kaldık. Özellikle bir amca 'evladım sizi kim kandırdı öyle birşey yok' diyerek bizi güldürdü. Karpuz pekmezini biraz sıkıntılı da olsa yaptık.

Öğretmen arkadaş görüntüleri sosyal medyaya koymuş. Birgün kurumda birşeyler yerken yerel gazetede "Niğde'de karpuz pekmezi yapıldı" başlığını görünce yediklerim boğazıma takıldı. Hemen arkadaşı aradım bu biz miyiz hayırdır dedim?

Yerel bir gazetecinin aradığını, sosyal medyada gördüğünü haber yapmak için izin istediğini söyledi.

İş günden güne büyüdü. Önce çevre illerde yerel gazetelere çıktı. Daha sonra TRT Belgesel'den bizim arkadaşı aramışlar bu konu ile alakalı kısa bir belgesel çekebileceklerini söylemişler. Ancak bir gelişme olmadı.

Bizim haberlerden yaklaşık bir ay sonra Adana Yüreğir Belediyesi Başkanı bu konuyla alakalı bir basın toplantısı yaptı. Patent başvurusu yapacaklarını açıkladı. Hatta üreticilere satamadıkları karpuzlar için pekmez yapma önerisini getirdiler. Hatırladığım kadarıyla Karpuz Üreticileri Birliği Başkanı da bu tür açıklamalar yaptı.

Adana'da karpuz pekmezi yapıldı - Haberler Son Dakika

Bir arkadaş grubu ile sohbet esnasında bahsetmiştim. İçlerinden bir arkadaş gıda mühendisliğinde doktora yaptığını bunun harika bir konu olduğunu ve tez olabileceğini söyledi. Ancak hocasından veto yediği için bu durum gerçekleşmedi.

Böyle eğlenceli 2-3 aylık "karpuz pekmezi" serüvenimiz oldu. Bu sene fırsat olursa tekrar yapmayı istiyorum.

Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön