View Single Post
Eski 19-02-2018, 21:53   #2
kartanesi9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-11-2017
Şehir: Ordu
Mesajlar: 9
Fotoğraf üklemeye çalıştım ama yükleyemedim, bu nedenle boş fotolar gönderdim. Fotoğraf yüklemeyi başarana kadar yaptıklarımızı anlatayım.

Ordu'da 10 dönüm bahçemiz var. Fındık bahçesi ve bitişiğinde akasya yoğunluklu orman mevcut. Fındık bahçesi olan kısımın içerisinde sebzelerimizi ekmek için yataklar hazırlıyoruz. Yaklaşık 80 metrekarelik bir alanı daha çok yarı gölge seven sebze türleri için ayırdık. Şu an bu alanda turp, lahana, pırasa ve salata yeşilliklerimiz mevcut.

Etkinlikten gelen tohumları ekmek için bu alanda ve bahçenin başka bir alanında sebze yatakları hazırlamaya başladık. Bunu şöyle yapıyoruz:

1- Önce toprağımızı 40-50 cm derinliğinde kazıyoruz.
2- Kazılan alanın dibine, bahçeleme yaparken çıkan ve bir kısmı da birkaç senedir taşların üzerinde açıkta bırakıldığı için yumuşamış odunları atıyoruz. Odunların üzerine bahçeden topladığınız dökülmüş yaprakları ve çalı çırpıyı atıruz. Bunun da üzerine organik mutfak artıklarını mayalayarak atıyoruz.
3- Mutfak artıklarını, Sn. Meyvelitepe'nin blogunda bahsettiği yöntemle hazırlıyoruz. (Apartman Dairesinde Kolay Kompost Yapımı | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak)
4-Mutfak artıklarının da üzerine bir kat daha yaprak ve çalı çırpı attıktan sonra üzerini toprakla dolduruyoruz.

Şu an sebze yataklarımızı hazırlamada bu aşamadayız. Bu ay, üstteki toprağı komşudan almayı planladığımız yanmış hayvan gübresi ile karıştırıp bir de malçlama yapmayı planlıyoruz.

Tohumları bekliyoruz hevesle. Sonraki aşamaları burada fotoğrafları ile paylaşacağız.

Mutlu sebze bahçeleri dilerim tüm okuyanlara)

kartanesi9 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön