View Single Post
Eski 18-02-2018, 19:36   #95
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Paketlemede ve kargolamada görev alan herkese kendi adıma teşekkür ederim; ellerine sağlık. Bazen tohumları paketleyip bütün talepleri yerine getirdiğimi düşündüğümde bile, minder arasına sıkışan, koltuğun altına düşen tohumlar olduğunu sonradan fark ediyorum ki benim hazırladığım talep sayısı, lojistik merkezinde tasnif eidlen binlerce tohum talebine ve 200'e yakın kargoya kıyasla oldukça düşük.

Geçen seneki ekipte yer alıp paketlemeye ve envanter oluşturmaya çok faydası olduğunu düşündüğüm A_NOMAD gibi, son kontrol aşamasında bir ya da iki çift ek göz olacak üyeler umarım önümüzdeki sene hataları en aza indirmek adına tekrar bu sürece dahil olurlar. Birinin yaptığı işi başkası kontrol ettiğinde genelde o birinin gözünden kaçan bir konu yakalanabiliyor. Örneğin, paketler kapanmadan son kontrolü yapacak ekip tamamen farklı kişiler olabilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Etkinlik her ne kadar olabilecek hataları azaltmaya yönelik tasarlandıysa da, etiketlere bakıp üzerlerini okuyarak zarflara dağıtım, her bir etiketin okunup, doğru algılanıp, doğru zarfın bulunup içine konması gibi iki temel insan yargısının da her bir etiket için doğru olmasını gerektiriyor. Bunu da önleyecebilecek optik okuyucular ve otomatik ayırıcılar da var ama etkinliğin boyunu biraz aşar

Sonuçta, bu gibi insan algılama ve yargısına dayanan, tekrarlayan işlemler istatistiki olarak belli bir hata payını içerir ve sıfır hata, işlem sayısı göze alındığında imkansızdır. Nitekim, sonu "bahçe" ile biten iki üyenin zarflarında olmuş. Etiketler doğru algılanmış ama zarflar karıştırılmış. Bu normaldir. Bu işlem sayısında sıfır hata olur ise bu normal değildir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön