View Single Post
Eski 16-02-2018, 19:44   #14
Mr papaya
Ağaçsever

Mr papaya's Avatar

Giriş Tarihi: 01-01-2013
Selam bende Avustralyada Ogrenmistim Bu aquaponic islerni, Sonra turkiyeye gelip Datca da bir ciftlik kurdum ilk is de 1 donume yakin bir gol yaptim bahcede kaynak suyuyla besleniyor, ilk yil golun ici agzina kadar yosun oldu su cok berrakti yosun tum organik maddeleri cekiyordu sonra yosunla bas etmek icin icerisine azmaktan yakaladigimiz Kefal ve Akdeniz Universitesinden aldigimiz Aynali sazanlari koydum, bu defada baliklar cok guzel gelisti yosunlar bitti ama bu defada suda cok miktarda organik madde birikti su bulanik gorunmeye basladi.

Golu yapmam daki amac balik gubresi kullanip bahceyi sulamakti. Bunda basarili oldum ama malesef suyun bulanikligi ile bas edemiyorum cok fazla organik madde var.

Datcada bahar geliyor ve sebze dikim zamani yaklasti simdi dusunuyorum acaba sebzeleri borular icerisinde boldeki suyun icerisinde yetistirsem bir nebze olsun beni su tasarrufu yaptirir ve sudaki organik maddeleri bitkilere filtre ettirebilirmiyim diye.

Birde Tatli su kereviti ve karidesi atmak istiyorum gole alabilecegim bir yer varmi acaba. Egirdir golunde yetisiyormus ama canlisini satan yok

Kurulum ve maliyeti en aza indirerek nasil bir tesisi kurabilirim?

Borular ciktami olacak golgedemi?

Ozgur donmez 05317241769 bilgisi olan arkadalarin bilgisinden yararlanmak isterim.

Mr papaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön